maanantai 9. lokakuuta 2017

Sohvapöydän tuunaus


Vuosi sitten innostuttiin sohvapöydän hankinnasta ja tarkoituksena oli hankkia vanha pöytä tuunattavaksi. Ajoimme pääkaupunkiseudulle kierrätyskeskukseen ja alle kymmenessä minuutissa olimme pöydän maksaneet ja se lastattiin kyytiin. Valintakin oli varsin nopea prosessi - kävelin pöytävalikoiman luo ja tiesin heti millaisen pöydän halusin ja maksoin pöydästä 50€.

Maalauksesta on vuosi vierähtänyt ja vaikka käytin pohjamaalia pari kerrosta, niin siitä huolimatta keltaisuus nousi viikkojen aikana läpi - kuvissa pöytä on vastamaalattuna ja kauniin valkoisen raikkaana. Lisään myöhemmin kuvan pöydän pinnasta tällä hetkellä.

Myöskään kalkkimaali eikä pohjamaali ei ole kovassa kulutuksessa pysynyt, vaan paloja on lähtenyt pajukoreista ja läppärin kohdilta sieltä täältä. Pintaan myös jää helposti tahroja, kun oli pelkällä maalipinnalla, mutta toisaalta pinta on helppo "freesata" ja uudelleenmaalata. Toki jo tiesin, että lakkaus olisi ollut paikallaan kovan kulutuksen vuoksi, mutta kun pohjamaalinkin läpi tuli läikkiä, niin en halunnut enää panostaa.

Täytyy jossain vaiheessa pöytä hioa ja poistaa maalit täysin, ja aloittaa alusta. Nykyään sohvapöytä toimii sivupöytänä ja aion pinnan vielä kertaalleen maalata, kun sivutasona kulutusta juuri ole ja siinä käytössä luultavammin pysyy pitempään kauniina. Hyvin ohennettuna maaliakaan ei mene paljoa.


Tokmannilta hankin vielä levyn pöydän alatasoksi ja pyörät minkä avulla pöytää on helppo siirrellä pörrömaton päällä ja siivouksen tieltä. Pyörät on sen verran pienet, ettei koirataloudessakaan ne tuo vaaratilanteita.Pöydän lisäbonus on levitettävyys  - pöytään saa tuplasti leveyttä ja sivutasot saa näppärästi laitettua mekanismin vuoksi tason alle. Parissa alemmassa kuvassa pöytä on levitettynä maksimileveyteen, mikä on kyllä pieneen asuntoon aivan liikaa.
Samalla tuli tuunattua kirppikseltä löydettyä söpö pellavainen hevonen. Tähtityynyn olen joskus ommellut uusista keittiöpyyhkeistä - tähti on kiinnitetty ompelukoneella tikkaamalla.

Ei kommentteja: