keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Vitriinikaapissa
Olohuoneen perällä seisoo isojen tassujen päällä vitriinikaappi. Mietin, josko maalaisin sen keväällä kokonaan valkoiseksi ja vaihtaisin nupitkin. Se on pullollaan aarteita ja päällä on vanhoja lasitölkkejä ja -pulloja. Ei nyt mitään arvokkaita, vaan astioita, mitkä on nättejä tai joilla on tunnearvoa.

Mummolan vintin pehuista löytyneitä Arabian kuppeja lautasineen. Osa on niin halkinaisia ja kuluneita, mutta en ole raaskinut heittää niitä pois. Ne onkin vaan lähinnä koriste-esineitä.Torniosta tuodut käyttölautaset odottavat sitä omaa kotia, ehkä joskus, kunhan saan asiat täällä laitettua kuntoon.Arabian KoKo-astioita olen vähän kerännyt, mutta keräily on unohtunut. Täytyisi kirjoittaa lapulle, että mitä pitäisi ostaa, että saisi edes 6kpl niitä, mitä olenkaan kerännyt.Söpöjä astioita marketeista. Harmaat kulhot ja mukit Haaparannasta, hempeän sävyiset pilkkumukit HalpaHallista ja tähtimukit Prismasta.

 Mummon perintökupit.


 Äidin perintökupit. Näitäkään ei enää montaa ole jälkellä, mutta säästin ne kuitenkin.


 Äidin perintökupit ja roskiksesta löytynyt teesarja. Kukko ja kana sekin äidin perintöä, ja ne on suola- ja pippurisirottimet, mutta niitä ei ole koskaan käytetty.


 Pääsiäinen tulossa joten yllättäen kokoelma erilaisia pupu- ja kana-astioita.


 Iittalaa. Festivo-kynttilänjalat sulassa solussa - äidiltä ja mummolta perityt kirpparilta ostettujen kanssa.
Ei kommentteja: