torstai 11. heinäkuuta 2013

RaippaluotoIhana merellinen päivä Vaasassa, vanhassa opiskelukaupungissani. Poikaystäväni tuli ensimmäistä kertaa Etelä-Suomesta käymään Etelä-Pohjanmaalla ja hänen toiveissa nähtävyyksien suhteen oli Raippaluodon silta

Kierreltiin Vaasan pienissä putiikeissa, nautittiin herkullisessa Cafe´de Paris-kahvilassa (vakiopaikkani aina käydessäni Vaasassa) ja vein miehen Adam&Ewa-kirpputorille - parasta mitä Vaasassa on ja yläkerran armeijan myymälä oli tottakai miehen mieleen. ;)

Lopuksi päästiin lähtemään kohti päämäärää, kohti Mustasaaren Raippaluotoa, mikä on Suomen neljänneksi suurin merialueiden saari. Torilta ostetut mansikat ja herneet mukana löysimme pienen veneiden laskupaikan jossa ei ollut ketään. Salapaikassa istuttiin, evästettiin ja nautittiin Suomen kesästä ja kauniista maisemista.
Evästauon jälkeen matka jatkui Raippaluodon päähän saakka, Svedjehamnin idyllisiin maisemiin:Saltakaretin näkötorni kohoaa noin 20 metrin korkeuteen.


Näkötornista avautui huikeat maisemat
Kaikki näytti niin pieniltä..Matka jatkui takaisinpäin kohti pääkohdetta - siltaa. Auto parkkiin ja tallusteltiin lähemmäs upeaa insinöörien taidonnäytettä.


Silta on yli kilometrin pituinen ja se on Suomen pisin silta.

Ei kommentteja: