keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Avaimet

Tulevan kodin värimaailma


Vihdoin kauan odotettu päivä on täällä! Avaintennouto, jee!

Takuuvuokra ja ensimmäiset vuokrat maksettuna, ja pääsin noutamaan avainta. Lyhyt työpäivä edessä ja se alkaa vasta myöhemmin ja ryntäsin avainliikkeeseen minuutin yli avaamisajan. Pyörän tarakalla ja Ikea-kasseissa kulki jo muutama esine joita olin hankkinut ja tuonut mukanani väliäaikaiskotiin miesystäväni luokse.

Ennen muuttoani väliaikaiskotiin miesystävän luokse, minne siis otin mukaan vain vaatteita,  mittasin kaikki huonekalut nallevihkoon. 

Vaikea muistaa minkä kokoisia huonekalut on jos ne ovat 400 kilometrin päässä eikä niitä ole nähnyt pariin kuukauteen. Huonekalujen mallaaminen näihin tiloihin olisi ollut ihan mahdoton tehtävä hämärän muistin perusteella ja kun vuokra-autoon ei ihan valtavasti kaikkea mahdu oli suunnittelu kaikkein tärkein tehtävä. 

Kuivatin ja leikkasin maitopurkeista ohuita suikaleita, kuin huonekalujen jaloiksi. Nämä "jalat" asettelin mittanauhan ja merkintöjen mukaan paikalleen. Huoneet tuntuivat soljuvan hyvin ja kaikki ne tärkeimmät jutut saisin tänne mahdutettua.  Teippiin verrattuna, millä monet merkitsee huonekalujen paikkoja, tämä maitopurkkimerkkaaminen on todella kätevä. Ne saa aseteltua täsmällisesti ja siirrellä jos mieli muuttuu.

Näkymää eteisestä olohuoneeseen ja parvekkeelle. Olohuoneen seinustalle tulee puolikuupöydät peräkkäin, kun ne muodostaa kivan ja ilmavan näkymän heti ovesta sisään astuessa.

Maitopurkki"jalkoja" näyttämässä mihin huonekalut sijoittautuisivat.

Sama tila toisesta suuntaa - ihan riittävästi jää tilaa liikkumiseen ja kalusteet tuntuvat istuvan paikalleen (kunhan ne tänne vaan saadaan..).Ensimmäisen kuvan samaa tilaa samasta kohdasta hieman etäämpää. Pikkuikkunan eteen tulee vaalea numerolipasto ja etualalle klaffipöytä tuolien kera.


Pikkuikkuna ja numerolipaston paikka

 Tupakeittiötä parvekkeen suunnasta - puolikuupöydät jäisivät siis nyt vasemmalle, edessäpäin ruokapöytä ja keittiöön tulisi kalterihyllyköt.


Tähän suunnittelin avonaisia kalterihyllyköitä päällekäin astioita varten, tuomaan korkeutta tilaan ja hieman erottamaan keittiötä olohuoneesta.


Makuuhuone oli hieman hankala, kun se on kapeahko suorakaiteen muotoinen ja ikkuna rajautuu toiseen seinään. Kaapisto vie kokonaan yhden seinän joten miettimistä riitti. Sänky, ikivanha isoisomummon lipasto ja ehkä kirjahylly mahtuu. Vähän kyllä epävarma tämän tilan käytännöllisyydestä.


Tässä pikkukodissa säilytystiloja löytyy lopulta mukavasti. Keittiössä on riittävä määrä kaappeja astioille, eteisen kaapistoon mahtuu kengät, takit, koiratarvikkeet ja luultavammin myös kierrätys ja pyykkijutut. Makuuhuoneen kaappeihin vaatteiden lisäksi kaikkea muuta säilytettävää.

Makuuhuoneessa ei ainakaan ole pulaa kaapistoista.Mies olikin tehnyt työpäivän aikana ison yllärin ja oli käsitellyt parvekkeen puulaatat. Ikeasta aikaisemmin ostettu parvekekalustesettikin oli käsitelty ja tuotu paikalleen.  Olin niin häkeltynyt ja vieläkin. :)Karvakorvatkin pääsivät tutustumaan asuntoon ensikerran ja tuntuvat viihtyvän.. :) Muutto on parin päivän päästä, vitsi kun jännittää! Yhtään ei tietoa minkä kokoinen muuttoauto on, kun vuokrapakusta kyse, mutta toivottavasti mahdollisimman suuri.. Toiveeksi ainakin kirjattiin, että suurin auto mitä löytyy.

Ei kommentteja: