torstai 8. toukokuuta 2014

Ensivisiitti

Reilu kuukausi sitten tuli tarjous 41 neliöisestä vuokra-asunnosta ja se oli minulle reilun kuukauden päivät varattuna ja tyhjillään.

Tänään pääsin ensikertaa isännöitsijän kanssa asuntoa katsomaan. Yhtään ainutta kuvaa en ollut asunnosta nähnyt ja kovin suuria odotuksia ei ollut, kun vuokra-asuntojen taso on hyvin vaihteleva.

Heti sisäänpäästyäni oli ällikällä lyötyä asunnon valoisuudesta. Vaaleat hyväkuntoiset laminaattilattiat kaikkialla paitsi kylpyhuoneessa. Seinäpinnat puhtaat ja vailla reikiä.

Näkymä ulko-ovelta olohuoneeseen ja valo tulvii parvekkeelle johtavasta ovesta ja ikkunasta. Alan heti miettiä, miten tästä tulee meille hyvä koti ja miten kivasti tämän saa laitettua. Mallaan mielessä puolikuupöytiä, kuningatartuolia..Parveke on mukavankokoinen ja ylimmässä kerroksessa kun ollaan, niin saa olla rauhassa omien ajatusten kanssa. Ei tarvitse miettiä putoavia tupakantumppeja. Luksusta, että joku aikaisempi vuokralainen on ostanut puulaatat parvekkeelle.Olohuone ja keittiö on yhdistetty näin näppärästi. Pieni kätevänkokoinen köökki hohtaa valkoisuutta. Ihan riittävän kokoinen yhden epäkokin ruuanlaittoon.  Kaapit olivat hyvässä kunnossa ja samoin tasot. Vetimet oli joku ihana vaihtanut söpön romanttisiin metallivetimiin muovisten sijaan.


Olohuoneesta pieneen eteiskäytävään. Makuuhuoneen ovi jää heti tuohon vasemmalle ja sitä seuraava ovi vie kylpyhuoneeseen. Suoraan edessä oleva ovi vie siis rappukäytävään. Näissä asunnoissa on ollut valkoiset lastulevykaapistot eteisessä (varastosta päätellen), mutta joku vuokralainen on halunnut panostaa ja ostanut tänne vaalean kaapiston.


 Kylpyhuone on myös vaalea ja suuri. Sinne mahtuisi pyykkikone, mutta kun pyykkitupakin on olemassa, niin pyykkikone jää hankkimatta. Lattia on vihertävää muovimattoa, mikä on täydellinen ratkaisu, sillä sen päällä tepastelee kahden karvakorvan karvatassut ja kuraa sekä hiekkaa on eittämättä hyvin usein lattialla. Muovimatto on muutenkin parempi koiria ajattelen, kun se ei ole niin liukas eikä saumoja tarvitse hulluna pestä..


 Jatkoin asunnon varausta ja vuokrasopimus astuu voimaan toukokuun lopussa. Muutto on vielä avoinna, pitää saada töistä hieman vapaata.. Tuskin maltan odottaa!


Ei kommentteja: