lauantai 7. kesäkuuta 2014

Pikkuköökki


Rakastan leipomista ja syömistä - kukapa ei?  Ruokakaupassa käyminen on ehkä se inhottavin kotityö, mitä tiedän. Oikeastaan en osaa selittää miksi näin on, mutta ruokakauppaan lähteminen on vaikeaa.  Mielellään vaikka maksaisin jollekin, että tekisi ostokset puolestani.

Uuden kotikolon myötä olen kovasti harjoittanut itseäni ja pyrkinyt tekemään _ruoka_ostoksia ja myös opetella tekemään kotiruokaa. Ruuanlaittokin on ollut pitkään todella vastenmielistä. Vähitellen uuden jutun opeteltuani etsin seuraavan.. ja seuraavan. Tuskin mitään gourmetkokkia tulee, mutta Pentti Peruskokki nyt ainakin.  Yllätyin, ettei ne tekemäni pöperöt nyt niin onnettomia olekaan ja taitavakin olen omalla mittapuullani. Ruuanlaittotaito vähistä ainesosista on hyvä taito osata ja siihen pyrinkin.

Tässäpä ruuanlaittoa sietävän pikkuköökki. Kuten huomaat, tilaa ei ole aivan valtaviin 7 ruokalajin illallisiin. Pesualtaan ja lieden välissä on minimaalinen tila parille astialle ja nurkkaan piiloon jäävä osuus on pyhitetty leipälaatikolle ja leivänpaahtimelle. Mikroa keittiöön ei mahtuisi, mutta sitä en ole kaipaillutkaan. Mikroon kun tottuu liiaksi, sitä myös tarvitsee. Mikropöperöt jää kauppojen hyllyille, kun niitä on hankala lämmittää nopeasti. Vedenkeitinkin uupuu ja minne se mahtuisikaan? Vedenkeittimen puuttumista tuskin edes huomaan. Keittiöissä usein on vempaimia yllinkyllin, muttei niitä käytetä.

Silti tila on hyvin toimiva ja kompakti, tarpeeksi tilaa, muttei liikaa. Keittiössä ei notku likaisten astioiden pinoja, kun niillekin on vähänlaisesti tilaa. ;) Valoisuudesta puhumattakaan. Keittiö pysyy helposti järjestyksessä, kun se on niin pieni siivouskohde. On ilo tiskata, kokata ja pyyhkiä tasoja, kun hommaan menee päivässä kymmenen minuuttia aamuin illoin.Leipälaatikon ja leivänpaahtimen viereen mahtuu ne tärkeimmät jutut - suola- ja pippurisirotin, suodatinpapereita, pressomuki ja teekokoelma.


Altaan ja lieden välissä on laatikko aterimille ja vaihtelevasti kananmunia, vesikannu..Ikkunahyllyllä pyrin pitämään aina salaatteja, hedelmiä, sipuleita..


Hyllyn alla on koiranruoka-astia ja karvatassujen vesi- ja ruokakupit.


Ei kommentteja: