maanantai 13. lokakuuta 2014

Herkkuja torilta


Sunnuntaina oli toripäivä ja sinnehän meidän oli pakko päästä. Pieni torialue oli tupaten täynnä ihmisiä ja kojuja - oli monenlaisia käsitöitä, upeita kotimaisia lampaantaljoja, luonnonantimia...

Jokainen kerta torikäynti tai myyjäiset ovat ristiretki makujen maailmaan. Kierrellä, hypistellä ja maistella.

Vähän jotain erilaista haettiin tällä kertaa ja yleensä torilöydön tietää heti kohdalla. Maustetut hunajat - hei miten ihana keksintö! Pienissä purkeissa oli paljon valinnanvaraa ja maistelimme pitkän tovin ja seuraamme liittyi vanhempi herrasmies, mikä sattumalta otti maistiaisen habanero-hunajasta ja tuumasi, että olipa se kuumaa. Nauroimme yhdessä ja jatkoimme maistelua. Tuumimme pitkään, että mitäpä sitä ottaisi ja päädyimme sitten lopulta habanero-, mandariini, eukalyptus-, minttusuklaa- ja mokkahunajaan. Monta pientä purkkia ytyä ja herkkua.Omiksi suosikeiksi herkkusuuna nousivat minttusuklaa- ja mokkahunaja. Nämä ovat niin ihania paahtoleivän päällä tai ihan sellaisenaan.


Teetä tehostamaan mandariini- ja eukalyptushunajaa ja ne taatusti pitävät lääkärit kaukana.


Habanerohunaja oli miehen valinta, enkä yhtään ihmettele. Chilimiesten suosikki, ihan varmasti.


Wuosisatamarkkinoilta ostimme vain yhden pullon Lohjalaisista omenoista tehtyä omenamehua ja jäi niin tajuttomasti silloin harmittamaan ja tällä kertaa emme uusineet erhettä - kolme pulloa ihanaa raikasta juomaa lähti torireissulta mukaan.


Aikaisemmin teimme uuden kirpparilöydön ja kartutimme miehen kokoelmaan lisää Valto Kokon suunnittelemia Harald-laseja eli juomasarvia. Hyvä juoma maistuu paremmalta hienossa lasissa ja olipa huikeaa juoda näin upeasta (olut)lasista.


Ei kommentteja: