keskiviikko 12. marraskuuta 2014

AamiaisnurkkausKaipailin hieman Jotain Juttua ja väriäkin pikkuköökin aamiaisnurkkaukseen, joten eikun tuumasta toimeen.

Sattumalta kirpparilta tulikin maanantaina vastaan Kellogg'sin peltipurkki muroja ajatellen ja näitä purkkeja sai kylkiäisenä murojen oston yhteydessä. Nettihuutokaupoista vähän katselin, että vastaavanlaisten purkkien hinnat liikkuu 13-20€ paikkeilla ja tässähän tuli tehtyä sitten hyvät kaupat, kun pulitin hieman elämää nähneestä purkista 1,80€, hurjan kallista. ;)

Purkista tuli nyt toivottua väriä ja onhan se joulun värityksiinkin sopiva!
Toinen lisäys oli minimaalisen pieneen keittiööni sopiva vedenkeitin. Vesi keittyi pienessä kattilassa mainiosti kuukausitolkulla, mutta pikkukattila oli aina varattuna, kun sillä on niin paras tehdä aamupuuro.

Hieman jäi vaivaamaan, jos leivänpaahtimeen sopiva vedenkeittimen malli sattuukin mennä pois myynnistä ja monesta paikkaa se onkin loppunut. Tartuin viimeiseen mahdollisuuteen ja onneksi niin tein. Aavistuksen sävyeroa on pari vuotta sitten ostettuun leivänpaahtimeen.

Vaikka muuten pihistelenkin lähes kaikesta, kierrätän ja hankin kirpputoreilta paljon kaikkea, niin kodinkoneista en enää halua tinkiä. Myönnytyksiä aiemmin on tullut tehtyä arveluttavin tuloksin, mutta nyt taaksejäänyttä likaiset vedenkeittimet, sähköiskuja antavat leivänpaahtimet..  
Vedenkeitin on siis arvostettua DeLonghi-merkkiä ja malliltaan se on Icona Vintage, mallinimikin kertoo, että keitin on hyvällä maulla muotoiltu ja sillä on paikkansa reilusti tasolla.

 Ehkä parasta tässä keittimessä on se, että se on turvallinen ja kätevä käyttää - Vesitilavuutta on 1,7l ja täytenä kannu on aika painava, mutta liukumattomat kumitassut pitää keittimen tukevasti paikallaan ja alustalle voi laskea kannun mihin kohtaan vain.

Turvallisuutta on ajateltu myös muiltakin kanteilta - virtajohdon saa tarvittaessa lyhennettyä alustan sisään ja 3-osainen turvajärjestelmään kuuluu automaattinen virrankatkaisu veden kiehuessa ja kun keitin nostetaan alustasta sekä ylikuumenemissuoja.

Kieltämättä muotoilu on komea ulkoisesti, mutta myös sisäisesti - kannun sisältä et löydä rumia vastushässäköitä vaan ruostumatonta terästä, mikä on helppo pitää puhtaana ja hygieninen.


 Kahvasta saa mukavan ja tukevan otteen ja kansi pysyy lujasti kiinni. Kannu pysyy puhtaana, kun sen sisukset on vastusvapaat.

 Nyt vain odottamaan huomista aamupalaa. :)

Ei kommentteja: