maanantai 26. tammikuuta 2015

Keittiötölkkejä


Aikaisimmissa kodeissa ruoka-aineet ovat olleet kauneussyistä lasipurkeissa, mutta muuttojen ja oman maun muuttumisen myötä lasipurkit tuli myytyä.

Toukokuusta asti täällä lintukodossa asuneena ei tullut mieleenkään, että kaikki ruoka-aineet kannattaa oikeasti laittaa muovipusseihin tai purkkeihin. Aikaisemmin en ole huomannut ötökkäongelmaa, kai olen sitten ollut onnekas. Ilmeisesti ongelmia on yllättävänkin paljon, mutta niistä ei puhuta vaan pidetään tarkasti omana tietona ettei vaan kukaan luule että on jollain tapaa sottainen. Vaan niinpä vaan niissä uusissa tuotteissakin niitä ötököitä on, näin se vaan on.

Pari viikkoa sitten huomasin kaapissa vilistelevän ruskean pienen ötökän ja tarkempi tarkastelu osoittikin, että riisi, kaikki pastat, jauhot (avaamattomatkin) olivat pilalla. Öttiäisiä ei montaa ollut, mutta aivan liikaa silti. Kokonainen muovipussillinen erilaisia jauhoja, pastoja, riisiä, kuskusta, puuroja ja niin edelleen lähti kompostiin.

Muut tulikin tarkastettua ja pussitettua tiiviisti karanteeniin. Sokeri, suola ja muutama muu oli onneksi säilynyt pilaantumiselta ja karanteenin päätyttyä ne päätyivät lasipurkkeihin.

Lasipurkit ostin Prismasta- ne on italialaisia Fido Collectionin purkkeja. Suuret purkit olivat kooltaan 1,5l ja pienimmät 1l. Suurin purkki oli 3,70€ ja pienempi 3,30€. Harmittavasti nämä olivat ainoat koot, mitä oli myynnissä. Pienempiä purkkeja oli tosin pinkillä ja sinisillä kansilla. Fidolta löytyy suuriakin lasipurkkeja - kahden, kolmen, neljän ja jopa viiden litran purkkeja. Iso harmistus, että niitä ei ole saatavilla.Tarroja on vielä hieman käyttämättä, kun lasipurkit loppuivat kesken ja ihan kaikkia aineita ei nyt kaapissakaan ole. Tomusokerikin lähti tänään kompostiin sillä karanteenitarkastelussa sekin oli pilalla ja aukaisematon kotimainen jauhopussissakin vilisi öttiäisiä.

Sosiaalisessa mediassa tuli asiasta keskusteltua ja yksityisviesteilläkin tuli viestiä, että myös uusissa pusseissa öttiäisiä voi olla - merkin ei ole väliä, kun samaa ilmenee niin kotimaisissa kuin halppistuotteissakin. Kaikki pussit kannattaa heti kaupasta tultua avata, tarkastaa ja pussittaa muovipussiin ettei ötökät leviä. Vähän semmoinen laput silmillä eletty fiilis tästä tuli. Mutta kuinkas se menikään, että kantapään kautta opitut jutut... ;)

(Tarrat Sikuriinasta)

Ei kommentteja: