lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vaalentunut klaffipöytä

Pitkään palvenneen klaffipöydän matka on läpikäynyt pari muuttoa ja edelleen olen ihastunut pöydän käytännöllisyyteen - tarvittaessa pöydästä saa pienen työ- tai sivupöydän, mutta palvelee pienessä kodissa mainiosti keittiönpöytänä.

Pöydän alla lukee "Laurila" ja pöydän sanottiin kuuluneen merimiehelle. Pähkinänruskeasta väristä olen pitänyt pitkään, mutta nyt oli aika raikastaa pöytä ja mielestäni tästä tuli todella hyvä lopputulos-  pieni koti on paljon vaaleampi ja toisaalta kaikki näyttää pöydän päälläkin paremmalta, kun eivät katoa tummaan pöytäpintaan.

Pari tartuntapohjamaalikerrosta jonka jälkeen myös pari kertaa maalasin Natural White-kalkkimaalilla. Lopputulos on puuterinen ja tummasta pinta katosi kokonaan.


2 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Hei, kaunis koti sinulla. Ja ihana tämä vanha pöytä, onko kalkkimaali pysynyt hyvin keittiönpöydän pinnassa? Entä kestääkö pyyhkimistä? Meidän keittiön pöytä on maalattu kalustemaalilla, ja se ainakin aikaa myöten kuluu pois��

quu kirjoitti...

Heli, kalkkimaali kestää pyyhkimistä mikäli päällä on vaha tai lakka, mutta tosiaan vahasta menee kahvi- ja teetahrat läpi.. eli tämäkin pöytä on nyt hieman saanut "osumaa" tahroista. Näin jälkikäteen lakka olisi ollut paras vaihtoehto.