sunnuntai 9. helmikuuta 2014

LaikkuKun salaisesti jostain tarpeeksi kauan haaveilee, tulee se tavalla tai toisella vastaan. Usein näin on käynytkin ja kävi uudelleen. Salainen haave on ollut kirjava lampaantalja. Lukuisia kertoja olen ihastellut tummasävyisiä, mutta ei ole ollut mahdollisuutta sellaista hankkia.

Piipahdin tiistaina paikallisella kirpparilla ja olin jo lähdössä pois, kun näin ovensuussa takkuisen ja hyvin likaisen lampaantaljan. Hinta oli 20€, mikä on ihan kohtuullinen hinta ei-Ikeasta ostetulle taljalle, ja vielä käytetylle. Kirjavista taljoista saa maksaa 80€ molemmin puolin.

En voinut kuvitellakaan, että vastaan tulisi valko-ruskea-kirjava! Hyvillä mielillä ostin likaisen taljan ja laitoin sen pikapesuun (30 astetta, 1000 kierroksen linkouksella ja pesuaika 15 minuuttia). Pikapesu on tarpeeksi hellävarainen ja sitten talja mummolta perittyyn linkoon. Vanha linko on sekin hyvin hellävarainen, mutta tehokas. Harjasin taljan koiran karstalla ennen pesua ja pesun jälkeen. Kuivumisen jälkeen vielä kertaalleen harjaus ja tässä se on - uusi ihana talja, minkä päällä on hyvä köllötellä.

Olen niin onnellinen tästä löydöstäni!Uskokaa toiveisiinne, 
ne toteutuu ajan kanssa!

Ei kommentteja: