lauantai 23. elokuuta 2014

Wuosisatamarkkinasaaliit

Ensimmäiset Vihdin Wuosisatamarkkinat takana ja olipahan siellä vain paljon nähtävää. Myyntikojuja paljon ja niin upeita käsitöitä nähtävillä. Oli taikuria ja tanssijoita, ruokakojuja mitkä tarjosivat suolaista ja makeaa purtavaa moneen makuun. Museoissa sai piipahdella ja kotieläimiä katsella. Pieni sade vähän päivän loppupuolella vähensi ostoinnostusta.

Meidän mielenkiinto näillä markkinoilla kiinnittyi jälleen kerran syötäviin juttuihin.  Markkinat on kätevä paikka löytää kaikkea erikoisia lisukkeita keittiöön. Näille herkuille on usein yhteistä pieni tuotanto, säilöntä- ja lisäaineettomuus ja isoin plussa on, että ne ovat paikallisia tai lähialueelta. Pieniä tuottajia on ilo tukea ja kannustaa heitä jatkamaan hyvää työtä.


Kuusenkerkkä- ja voikukan siirapit on hyvin makeita ja ensimainittu sopii teen makuettamisen lisäksi flunssaoireisiin ja jälkimmäinen sopii myös herkuksi sellaisenaan tai juurikin teehen. Tmi Kari Halosen herkkuihin voi tutustua hänen Facebook-sivuilla.

 

Lohjalaisista omenoista tehty omppumehu oli jotain sanoinkuvaamattoman hyvää. Mehu loppui saman päivän aikana ja oli niin iso harmi ettei maltettu ostaa montaa pullollista.Ruukkikylän herkkujen kojulla maisteltiin ja ihmeteltiin, pähkäiltiin pitkän aikaa, että mitäpä sitä tahtoisi. Maustettuja valkosipulinkynsiä oli vaikka millaisia, mustikanmakuisiakin. Pikkaisen jäi harmittamaan, kun ei raaskittu ostaa kaikkea mitä maistettiin ja hyväksi todelttiin, mutta onneksi pari purkkia muunlaisia kotiutui. Ruukkikylän Soija-inkivääri-valkosipulinkynnet:


Ruukkikylän Chilitomaattikastike
Taontapaja Rautarepon esitystä seurattiin haltioituneena pitkän aikaa. Kojulla oli sen verran paljon tungosta, että pikaisesti päätettiinja avaimenperä, sekä taottu naula napata matkaan.


Ei kommentteja: