torstai 7. heinäkuuta 2016

Puolukkapiirakka


Lapsuuden muistoihin liittyy vahvasti ystävän äidin tekemä Inkerin puolukkapiirakka. Pienen tytön mielestä tämä oli maailmasta parasta ja sitä yhä. Valmistus käy näppärästi ja rakastan ohjeita missä vatkain pysyy tiukasti laatikossa ja vain ainoastaan yksi astia riittää tekemiseen.

Talletan ohjeen tänne blogiin niin täältä on sitten näppärä se kaivaa esiin, jos ohjetta tarvitsee matkan varrella.


Inkerin puolukkapiirakka

4 lasia venhäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl soodaa

200g sulaa rasvaa


1 lasi piimää

1 muna

puolukkaa


Paistoaika 200c 20-25min


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu rasva, sekoittele ja seoksesta tulee muhkuraista ja ota yksi lasillinen erikseen. Lisää joukkoon piimä ja muna, ja sekoita hyvin. Levitä uunipellille ja lisää päälle puolukat (mustikatkin käy) ja sirottele erikseen otettu taikina puolukoiden päälle.

Ps. Korvasin tällä kertaa soodan leivinjauheella ja lasina käytin Iittalan Aino Aaltoa







1 kommentti:

Sarin kotona kirjoitti...

Namskis!
Näyttää hyvältä!
Puolukkupiirakka on hyvää!