perjantai 3. lokakuuta 2014

Kahvivekotin

Tällainen hassu kahvivekotin ilmestyi keittiöön viime viikolla. Mies-tonttu sen toi ja tällä vekottimella voi valmistaa hauskalla erilaisella tavalla suodatinkahvia helposti.

"Suppilo ja siinä käytettävä paperi ovat kartion muotoiset, ja siihen asetettu kahvi muodostaa paksumman kerroksen kuin perinteisessä 1x4 suppilossa ja paperissa. Vesi valuu myös keskelle, jolloin vesi on pidempään kosketuksissa kahvin kanssa, ja uutosta tulee parempi. Spiraalinmuotoinen sisäpuoli ohjaa veden virtausta, ja samalla kohoumat antavat kahville tilaa paisua, ja ylimääräiselle ilmalle tilaa poistua. Suodatinpaperin kärki tulee ulos suppilon pohjassa olevasta reiästä, ja kahvi tippuu tästä kärjestä. Suuremman reiän ansiosta voit itse määrätä veden virtausnopeuden kahvin läpi, ja näin vaikuttaa makuun."


Itse olen kovasti kiinnostunut kahvin tekemisestä, papujen jauhamisesta, papujen ja valmiin kahvin nuuhkimisesta, mutta juomana se jää kuppiin. Tällaista hassua käänteistä kahvimaniaa siis. :)
Ps. Kiitos kaikille ihanista kommenteista, olen niihin vastannut ja kaikki muuttoaikaiset postauksetkin ovat päivitettynä. Kannattaa selata touko- ja kesäkuun postauksia. ;)

Ei kommentteja: